Ultima carte citita de mine, si de asemenea prima carte careia ii fac o recenzie, aici pe blog este „Veronika se hotaraste sa moara” scrisa de Paulo Coelho.
Am ramas putin surprinsa de tema abordata in aceasta carte. Peste tot  in librarii gasesti tot felul de subiecte asemanatoare intre ele.
Aceasta carte m-a atras inca de cand am citit titlul. Mi se parea putin bizar, ceea ce mi-a starnit curiozitatea.
Paulo Coelho prezinta povestea unei tinere, Veronika, de 24 ani, care are cam tot ce ii trebuie, dar in ciuda acestui fapt ea se hotaraste sa moara indopandu-se cu 2 flacoane de somnifere.Incercarea ei da gres si ajunge intr-un ospiciu, Vilette, unde se petrece toata actiunea romanului.
Dr. Igor [directorul spitalului] ii spune Veronikai ca mai are de trait aproximativ 5 zile, si spune tuturor pacientilor sa stea departe de ea, pentru ca ea oricum va muri.
In urmatoarele zile sunt descrise sentimentele si trairile Veronikai care se intensifica pe zi ce trece. Veronika simte in sfarsit ca traieste, si abia atunci ii pare rau ca a incercat sa se omoare. Era constienta ca nu mai poate face nimic. Se imprieteneste cu Zedka, o femeie nu cu mult mai in varsta ca ea care sufera de depresie, si Mari o femeie de vreo 60 de ani care suferea de atacuri de panica.
Tot in ultimele zile isi deschide sufletul  fata de Eduard, un schizofrenic, in fata caruia se dezlantuie, pentru ca e sigura ca el nu intelege , si nu simte nimic, dar spre surprinderea ei el intelege si simte tot.

Sfarsitul romanului este cel care face romanul diferit si original. Care te lasa  cu ” gura cascata”.
Nu voi dezvalui sfarsitul pentru ca as strica tot farmecul.
Insa sper ca v-am starnit curiozitatea.
Cartea a aparut la Editura Humanitas o puteti comanda de aici

Reclame