Cred ca fiecare avem o categorie de carti … pe care le iubim, pentru ca le primim de la niste persoane dragi care au stiut sa aleaga subiectul potrivit…. in momentul potrivit!
O mie de monede de aur e una din cartile la care tin foarte mult, o carte care mi-a “vorbit”, care mi-a dat capacitatea de a vedea dincolo de aparente!
Mai intai mi-a strarnit atentia dedicatia cu care am primit aceasta carte care suna cam asa “Traim intr-o lume malitioasa, insa trebuie sa ai forta de a ramane aceiasi persoana pe care o stiu” . Mai apoi mi-am dat seama ca despre asta este vorba!
Romanul, inspirat dintr-o poveste adevarata, o surprinde pe Poly\ Lalu, inca din copilarie si pana in monentul mortii sale. Eroiana(pentru ca pe parcurs va veti da seama ca asta este) conoaste provocariile vietii din frageda pruncie, pe cand familia sa, aflata intr-o saracie lucie, gaseste ca unica solutie salvatoare vanzarea  fetei mai mari: Lalu.
Mai intai fata cade pe mana unor banditi, care o vad la randul lor unei patroane iar in cele din urma ajunge pe mana unei traficante care o duce in Statele Unite ale Americii. In plina goana dupa aur, Lalu este obligata de noul stapan sa-si vanda corpul si sa-si  schimbe numele in Poly. Singura ei speranta era libertatea  si  idea de a-si mai vedea odata familia.
Insa libertarea ei a venit de unde nu se astepta: Charlie, unul din prietenii sai, care s-a indragostit de ea a castigat-o la un joc de carti. Impreuna cei doi ajung isi construiesc o Pensiune, si sa duca o viata la care Poly visa, insa s-a lasat greu convinsa de omul iubit pentr a-l accepta ca sot, iar ea sa devina oficial cetatean American.
Poly si Charlie hotarasc sa isi inceapa viata de la capat intr-o margine de lume daca a-si putea sa-I spun asa. Isi construiesc o ferma , insa nu dupa mult timp, viata lui Charlie este amenintata de o boala devastatoare a plamanilor.
Moartea barbatului iubit ii provoaca o imensa durere si ii mai raman doar prietenii pentr a-I alunga singuratatea.
La sfarsit o surprindem pe Poly poate mai impacata cu ea insisi ca niciodata, gata sa-l reintalneasca pe iubitul sau Charlie!
… O poveste superba de viata, a valorilor umane, prin care eroina adevereste inca o data acea sintagma prea bine cunoscuta “daca vrei ,poti!”

Cartea poate fi comandata de Aici

Aceasta recenzie este facuta de Coco , careia ii multumesc ca m-a ajutat, asa pe ultima suta de metri;))

Anunțuri