Placeri interzise….de Laurell K. Hamilton…titlul acestei carti te trimite cu gandul cum ca ar fi o carte erotica sau ceva de genul….insa nu este deloc asa, nici pe departe.
Recunosc, am aceasta carte in biblioteca de ceva vreme, si  am tot amanat sa o citesc. Imi era  frica intr-un fel ca nu o sa imi placa vampirii din aceasta carte. Citeam primele 5-6 pagini dupa care ma opream. Exista in mine o retinere….Zilele trecute cautam ceva de citit prin biblioteca si am dat peste aceasta. Am luat-o si am citit din ea aproape jumatate , iar astazi am si terminat-o.
Descrierea de pe spatele cartii nu mi-a oferit prea multe informatii si nu stiam la ce sa ma astept, dar mi-a placut.
Iubesc eroina acestui roman pentru ca este tipul femeii curajoase, neinfricate si puternica in acelasi timp.
Vampirii din aceasta carte sunt un subiect „banal” , ei nu sunt prezentati cum sunt cei din seria Amurg sau altele, vampirii din aceasta carte nu traiesc in umbre. Ei  traiesc printre oameni, au drepturi si sunt cetateni cu acte in regula, intr-un fel sau altul.
Povestea personajului principal, Anita Blake [Serie care ii poarta numele]  este una care m-a atras din primele pagini ale romanului, iar de la jumatatea cartii te tine intr-un suspans continuu, teoretic obligandu-te sa  o citesti pana la sfarsit.
Anita este o reanimatoare si ucigasa de vampiri. Este obligata sa lucreze pentru stapana orasului, Nikolaos,- un vampir suprem de peste o mie de ani-  pentru a le salva viata prietenilor sai.
In ultimele pagini ale romanului aflam deznodamantul aventurii…..care mi se pare a fi unul foarte scurt si destul de sec, dar in acelasi timp foarte surprinzator, eu una nu ma asteptam la un asa final.:D
Mi-a placut de asemenea ca in carte sunt prezente mai multe „creaturi ale naturii”, care nu le-am mai inalnit in alte carti. Sunt prezenti Zombi, Ghouli, Varcolaci[astia sunt prezenti si in altele] si sobolani- varcolaci. Pe astia ultimii am tot incercat sa mi inchipui din descrierea facuta in carte dar nu prea am reusit:D.

In final, vreau sa recomand cartea tuturor care iubesc romanele politiste, si nu numai….pentru ca in acelasi timp se infiripa si o poveste de iubire cred eu, care se va dezvolta, sper, pe parcursul urmatoarelor volume.
Seria Anita Blake are 20 de volume, insa din pacate la noi in tara sunt aparute doar 3.
Daca vreti sa comandati cartea o puteti comanda de Aici este la promotie.

Reclame