Tu ce a-I face daca pierzi persoana cea mai draga tie? Cum poti trece peste?  Cum procedezi cand cea mai mica speranta iti este sfaramata?
La sfarsitul romanului mi-am pus aceste intrebari, m-a pus  pe ganduri.De cele mai multe  ori viata te ia pe nepregatite. Nu iti da dreptul sa alegi sau sa iti iei ramas bun.
Sincer am ramas putin impresionata de povestea lui Tim, majoritatea lumii se obisnuieste , trece mai departe, dar Tim este total opusul  majoritatii. Chiar si dupa moartea mamei lui el inca incearca sa caute raspunsuri…..o cale de a comunica cu ea…sa vada ca e bine….sa isi potoleasca ingrijorarile…si dorul.
Cassie, personajul principal al cartii, pare a fi o fata destul de normala , cu exceptia faptului ca dupa moartea surorii ei mai mari, isi pierde prietena cea mai buna si toti prietenii umani de altfel.
Acum are prieteni…doar ca nu sunt vii. Sunt …fantome. O consider foarte norocoasa pe Cassie, probabil fiecare si-ar dori acest lucru….nu neaparat cu personae necunoscute, doar cu familia, prietenii….si cei dragi, sa ii stii aproape, mereu langa tine.
Mi-a placut mult cartea pentru ca autoarea a conturat foarte bine legaturile si valorile unei prietenii, relatia dintre adolescenti si parintii lor, si putin din relatia profesor -elev.
Recomand aceasta carte tuturor adolescentilor, dar si parintilor care au copii, care incearca de multe ori sa-si inteleaga propriul copil si nu poate.

Cartea a aparut la Editura Leda si o puteti comanda de Aici