Cum altfel sa sarbatoresti Ziua internationala a cartii daca nu prin… carti? Astfel, vineri, 22 aprilie, Litera, Ministerul Culturii si Patrimoniului National, Sinectico, Europa FM si Elefant.ro au oferit carti tuturor trecatorilor din Piata Universitatii din Bucuresti.
Dar cum a luat nastere ideea sarbatoririi acestei zile pe 23 aprilie? Se pare ca are de-a face cu o traditie catalana: pe 23 aprilie, ziua onomastica a patronului catalan Sf. Jordi si a Sfantului Gheorghe, barbatilor cu adevarat pretuiti li se daruiau carti si un trandafir rosu. De asemenea, data de 23 aprilie are o insemnatate literara deosebita: in aceasta zi, in anul 1616 au murit Cervantes si Shakespeare. La aceeasi data, in 1899, s-a nascutVladimir Nabokov, in 1918 – romancierul francez Maurice Druon, in 1850 a murit poetul britanic William Wordsworth, iar in 1981 autorul catalan Josep Pla.
Nu e de mirare astfel ca, in anul 1995, Congresul General UNESCO a declarat aceasta zi simbol pentru literatura universala, 23 aprilie, ca zi internationala a cartii sia  drepturilor de autor. De precizat ca in Romania 23 aprilie este si Ziua Bibliotecarului.
Cei care locuiti in Bucuresti ati fost pe acolo?;;) Ce ati primit?
[Articol preluat de la  The Club of Serial Readers]

UPDATE:

Aici gasiti cateva poze de ieri din Piata Universitatii.

Anunțuri