Am reusit si eu in acest weekend sa termin Cutia cu fantome- Joe Hill si acum la finele acestei carti cred ca este una din cartile acelea de care zici ca este clar obligatoriu sa le citesti. Cred ca daca nu as fi avut scoala nu as mai fi lasat-o din mana, mai ales ca iti starneste curiozitatea. Eram la scoala si ne preda si eu ma gandeam …” oare ce se va intampla mai departe in carte?”
Este vorba despre povestea lui Jude, Judas Coyne, cantaret…un fost rockstar care a lasat ceva in urma lui, si-a pus amprenta in lume cu muzica lui.
Are 2 pasiuni: colectionarea obiectelor oculte si este pasionat de fete tinere goth. Locuieste o perioada cu o tanara maniaco-depresiva, Anna,  dupa care o trimite  inapoi la tatal ei vitreg. Dupa un timp intalneste o alta tanara, Georgia [Marybeth].
Dupa ce afla ca Anna, fosta lui iubita s-a sinucis,  viata lui incepe sa se schimbe. Asistentul lui, Danny gaseste pe un site [copie Ebay] o oferta foarte interesanta pentru Jude, „cineva” vindea costumul unui mort care se livra impreuna cu fantoma lui.
Jude fiind fascinat de aceste lucruri, cumpara costumul si cade intr-o capcana fara vreo cale de iesire, care aproape il costa viata. Afla ca fantoma apartinea tatalui Annei, care venea sa isi razbune fiica.[ el considera ca Jude este vinovat de moartea Annei]
„ Inainte sa moara, tatal meu vitreg mi-a spus ce sa fac, cum sa iau legatura cu tine si cum sa-ti trimit costumul lui si ce se va intampla dupa aceea. A spus c-o sa aibe el grija de tine, cretin urat, imputit si fara talent.- Daca nu plateai , fantoma nu-ti apartinea cu adevarat. Trebuia sa platesti. Si, baiete, chiar c-o sa platesti.”
 Craddock se intoarce din morti doar pentru a „goni impreuna pe drumul mortii”  cu Jude.  Restul romanului prezinta incercarile lui Jude de a scapa de fantoma care vrea cu orice pret sa il omoare, prezinta lupta lui pentru viata.
Deznodamantul romanului este unul, la care nu ma asteptam, m-a surprins din nou, pentru ca nu vedeam nici o cale de scapare din toata aceasta incurcatura,era ca un puzzle din care lipseau piese,  iar ajutorul a venit din partea cui nu ma asteptam.
Acest roman iti da fiori, credeti-ma, mi-a dat vreo 2 zile cosmaruri, dar merita . Joe Hill este un scriitor foarte bun, chiar mi-a placut mai ales ca a imbinat foarte bine umorul cu aceasta actiune cutremuratoare.
Recomand cartea tuturor mai ales fanilor Stephen King. [Sunt sigura ca multi nu stiati ca Joe Hill este fiul lui Stephen King]

Cartea a aparut la Editura Tritonic si poate fi comandata de Aici

Anunțuri