Dupa cum stiti, sau va aduceti aminte la primul concurs organizat pe blog a castigat Deea . Ea a citit carteasi ne impartaseste parerea ei despre carte. Mai jos aveti recenzia cartii facuta de Deea.

Cartea “Ultimul papa” a aparut la editura Tritonic.Pentru cei care vror sa o comande click aici.
Am castigat cartea aceasta pe blogul Madalinei,dar pana acum nu am avut timp sa o citesc.Joi seara cautam ceva de citit si am hotarat sa o citesc pe aceasta.Din cand in cand mai trebuie sa “evadez” din lumea varcolacilor,vampirilor,zanelor etc. si o carte de genul acesta este numai buna!
Cartea te tine “in priza”,de la prima pana la ultima pagina,cu fiecare pagina doresti sa afli mai multe si cu cat afli ce te intereaza cu atat apar mai multe mistere.
Ce m-a deranjat  au fost numarul foarte mare de personaje,desi Rafael si Sarah sunt personajele in jurul carora se construieste cartea si apar mai mult in carte.La un moment dat pierdusem firul si nu mai intelegeam de ce mai apare inca un personaj nou(dar pana la urma fiecare avea rolul lui si daca peste cativa ani o voi citi din nou o voi intelege mai bine)
Poate multora dintre voi o sa fi se pare o carte bisericeasca(din cauza titlului),dar nu poesteste despre viata preotilor sau etc.Este un thriller surprinzator,bazat pe fapte veridice care se contureaza pe misterul mortii Papei Ioan Paul 1.
Pe 29 septembrie 1978,Vaticanul anunta moartea Papei Ioan Paul I,la doar 33 de zile de la moartea acestuia.Pe certificatul de deces cauza este un atac de cord,dar acest lucru este adevarat sau in spatele acestei morti se ascunde si altceva?
Dupa 28 de ani de la acest incident,Sarah Monteiro se intoarce acasa,la Londra si gaseste un plic cu o lista de nume necunoscute si un mesaj codificat de la o persoana total necunoscuta ei,Firenzi.
Dar cel mai dubios lucru este ca pe acele foi apare si numele tatalui lui Sarah.Oare acele foi i-au fost trimise din intamplare sau expeditorul le-a trimis cu un scop?
Cert este ca in cateva ore viata lui Sarah se schimba enorm fata de cum era inainte de a primi scrisoarea.Ea trebuie sa lupte pentru viata ei,iar in caz ca este prinsa trebuie sa indure toate torturile posibile,dar nu are voie sa divulge locul unde a ascuns continutul plicului primit de la Firenzi.
Si cel mai dureros este ca habar nu are cine este tatal ei cu adevarat(un criminal,un terorist?!)…iar pana nu se vor intalni fata in fata nici un secret despre trecutul acestuia nu va iesi la iveala.
De Sarah va avea grija un anumit Rafael ,dar nici cei mai buni nu pot scapa asa usor de amenintari.Ideea este ca acele hartii sunt mult mai pretioase decat o mie de vieti.
Daca vreti sa aflati cine este in spatele acestor amenintari sau va plac misterele care au ramas de zeci de ani nerezolvate si la un moment dat ies la iveala va recomand sa cititi cartea.

Mie chiar mi-a starnit interesul, numai ca momentan am o groaza de carti ce trebuie sa le citesc….

Multumesc Deea pentru recenzie.
Anunțuri