În primul rând vreau să mulţumesc Editurii Tritonic, pentru toate cărţile minunate pe care le sponsorizează pe acest blog.
Am terminat de curând cartea Lily of the valley- Lena Turner şi misterul fratelui pierdut scrisă de Maria Alexandra Ion, care nu ştiu dacă vă vine să credeţi , dar  a scris romanul când avea 14 ani, iar citind cartea am constatat că lucrarea ei de debut este una bună.
Mi-a plăcut povestea Lenei. Este o carte care merge repede, o puteţi citi linistit într-o dupămasă, la soare [faceţi plajă:>].
Cartea este destul de previzibilă, adică poţi anticipa foarte uşor ce se va întampla în continuare, dar mi-a plăcut că avea acţiune şi nu a fost deloc monotonă.
Lena Turner, modelul perfect al oricărei fete de vârsta ei [13 ani] , face parte dintr-o familie foarte mare, bogată şi cunoscută. Trăieşte doar în castele, conacuri sau cine ştie ce alte minunăţii, să fim sinceri nu întâlneşti toată ziua persoane de felul acesta. Este orfană de mică, părinţii ei fiind ucişi de un criminal foarte periculos. A fost crescută de bunicii ei împreună cu alte câteva rude. Are parte de prieteni adevăraţi, cu care într-adevăr se înţelege. Viaţa ei este chiar roz[ cu excepţia morţii părinţilor ei] până când, Frank Dodge evadează din închisoare şi astfel viaţa Lenei se schimbă.
Acesta  a jurat că o va omorâ pe Lena şi pe fratele ei pierdut. Da , fratele ei pierdut, după primul atac al asasinului Lena află că are , undeva în lume, un frate cu 10 luni mai mare decât ea. Nici nu veţi ghici cine e fratele ei. Sincer chiar m-a lăsat mască[ cred că fost singura chestie imprevizibilă pentru mine] .
Mi-a plăcut personajul Lenei pentru că este o fetiţă stăpână pe ea, sigură de acţiunile ei, pare pur şi simplu impenetrabilă, însă în sufletul ei moare de frică şi se teme, dar nu arată acest lucru deloc. Ştie să mascheze foarte bine frica.
Tratează moartea ca pe un nou început, o nouă etapă a vieţii. ” moartea nu este decât o altă cărare pe care trebuie să păşim”
Este modelul fetei inteligente deoarece până la urmă  află singură răspunsul la misterul fratelui său, numai că nu doreşte să admită acest lucru. Se minte singură, neagă tot pentru ca îi dorea doar binele. Nu dorea să îşi implice fratele în problemele de familie.
Finalul cărţii a fost lăsat în aer[ majoritatea autorilor lasă finalurile în aer] . Bineînţeles Frank Dodge dispare din peisaj iar cei doi fraţi împreună cu prietenii şi familia îşi trăiesc viaţa mai departe.

Cartea a apărut la Editura Tritonic şi o puteţi comanda de Aici [este şi promoţie- costă doar 12,5 lei]

Reclame