Soni…
Mereu a avut un impact extrem de mare asupra cititorilor atunci când autorul a dat acelaşi nume personajului cât şi cărţii!
Soni… îmi suna interesant mai ales că este o carte scrisă de un român, iar eu susţin valorile autohtone! Când am citit descrierea … am zis „ e clar o să plâng până o să mă ofilesc”. Mai ales că subiectul este unul delicat, asemănător cu cel al cărţii/filmului „My sisters keeper” pe care le-am îndrăgit!
Povestea sună cam aşa: Soni este o tipă de 26 de ani, recent despărţită de iubitul ei, şi care tocmai află că are cancer la stomac. Mama şi prietena ei cea mai bună Dana sunt devastate, nu ştiu cum să reacţioneze în faţa ei, însă cea care acceptă cel mai greu ideea este Soni.
Mai întâi aruncă toate lucrurile care o fac să-şi amintească de Paul şi se gândeşte la numeroase scenariii în care acesta află că ea a murit şi se simte vinovată pentru decesul ei.
Viaţa acestui personaj, pentru mine, unul foarte controversat, se schimbă radical. Printre   şedinţe de chimioterapie şi numeroase stări de rău descrise amănunţit, Soni adoptă un stil de viaţa foarte dezordonat. Nu renunţă la tigări, alcool, iar drogurile devin obişnuinţă. … drogurile şi bărbaţii necunoscuţi pe care îi acostează în baruri, autobuze, pe stradă, sau în clipe de inconştienţa totală din cauza drogurilor.
Soni renunţă la şedinţele de terapie indicate de Dana, însp acolo cunoaşte un bărbat de care se simte mai mereu interesată. După ce realizează că a devenit o „curvă” şi că se apropie vertiginos de rapid de deadline-ul stabilit chiar de ea:15 august revine în cercul de terapie al doamnei Savin. Acolo descoperă că acel bărbat interesant se numeşte Mihai şi că suferă de HIV. Fără să-şi dea seama Soni se îndrăgosteşte de el! Acceptă să facă sex şi să se infecteze şi ea. Cei doi se mută împreună şi încet devin unul pentru celălalt o salvare din ghearele morţii!
După un weekend petrecut la munte cu iubitul ei, Soni este nevoită să-şi refacă analizele, iar de data aceasta află un lucru surprinzător:tumoarea a dispărut! Nu mai are cancer! Ea este şocată iar Mihai se simte teribil de vinovat pentru că tocmai a îmbolnăvit o femeie sănătoasă.
Într-una din zile Soni are impresia că memoria îi face feste şi îţi aminteşte de un cabinet medical unde a plătit o suma de 5000 euro, însă nu îşi poate da seama de ce. Singura soluţie este să facă o vizită acelui doctor. Acolo află că de fapt nu a fost niciodată bolnavă de cancer şi tot ceea ce a trăit ea a fost o iluzie indusă de un medicament inventat de un fost lucrător la securitate.
Este draguţă cartea……cu multe detalii picante…şi întoarceri radicale, pe care le întâlneşti în viaţa de zi cu zi.
Cartea a apărut la Editura Tritonic şi o puteţi comanda de Aici
Recenyie facuta de Codruta!!
Reclame