În ultimele săptămâni, am lăsat puțin lumea fantasy deoparte și am citit și câteva cărți mai „normale”, cu picioarele pe pământ.  [recuperez oricum de îndată]
Azi vă povestesc câte ceva despre Coraline- Neil Gaiman. Cartea a apărut la Editura Tritonic şi cred că se potriveşte oricărei vârste. [O puteţi comanda de Aici]
Am îndrăgit-o pe Coraline încă de la primele pagini. Este genul de fetiţă pe care oricine vrea să o aibă în casă. Este energică , distractivă, isteaţă, genul de fată care nu poate sta locului , într-un cuvânt o exploratoare adevărată.
Povestea Coralinei este una total neobişnuită[ poate asta m-a şi atras la ea].
Totul începe când Coraline se mută într-o  nouă locuinţă. Ea este curioasă să afle tot ce mişună prin casă şi prin împrejurimi, aşa că nici nu ajunge bine că şi începe exploratul. Găseşte foarte multe lucruri interesante cu care îşi pierde timpul. Însă….vremea se schimbă încet încet, iar ea ajunge să se plictiseacă în casă. Se simte singură şi plictisită. Caută lucruri care să o ţină ocupată însă nu găseşte nimic bun de făcut. Părinţii ei sunt  cam naivi, pentru că îşi ignoră fetiţa care are nevoie de afecţiunea şi atenţia lor. Şi de aici începe toată acţiunea!
Coraline descoperă o cameră pe care nu a explorat-o încă aşa că se îndreaptă acolo. Ea nu ştie ce o aşteaptă dincolo şi că „nu” mai este cale de întoarcere de acolo.
Spre surprinderea ei camera aceea seamănă exact cu casa ei, iar acolo îşi cunoaşte ceilalţi părinţi! Două persoane identice cu părinţii ei doar că în loc de ochi au nişte nasturi negri. Aceşti părinţi nu par să o ignore pe Coraline! Ei îi acordă toată atenţia lor, pentru a o convinge pe Coraline să rămână cu ei!
Nu reuşeşte să o convingă şi o închide în această lume, izolată de realitate şi închisă „pe veci” alături de aceste creaturi.
Acum Coraline luptă pentru viaţa ei şi a părinţilor ei. Are doar o şansă ! Dacă dă greş, pierde tot!

Oare va reuşi Coraline să scape de acel mostru? Va reuşi să îşi salveze părinţii?
Ve-ţi afla citind cartea.
Reclame