Am început această carte cu o anumită îndoială, pentru că nu am citit nimic de acest autor şi de asemenea nu mai are altă carte tradusă la noi.
Primele capitole m-au lăsat în ceaţă, nu înţelegeam mai nimic. Capitolele nu se legau între ele, însa dupa acele prime pagini, totul s-a schimbat! Cartea m-a prins în mrejele ei. Este o carte care m-a lăsat mască. Un thriller care trebuie neapărat să îl citiţi.
Peter Straub este un autor minunat! Excepţional chiar! Din ce am citit pe internet este un bun prieten cu Stephen King şi de asemenea modul lor de a scrie se aseamănă.
Autorul a creat o lume foarte macabră. Citind această carte  ” mi s-a zburlit pielea”[:))]. Unele descrieri chiar m-au înspăimântat.
Sunt o groază de lucruri de zis despre această carte, pentru că este foarte complexă, are multă acţiune. Este puţin încurcată, deoarece acţiunea nu este una liniară, are tot felul de suişuri şi coborâşuri.[ Acţiune de tip puzzle]
Este destul de greu de reprodus cartea în forma în care a fost scrisă. Eu că am citit cartea încerc să pun totul cap la cap şi să transpun acţiunea astfel încât să fie liniară.

Cartea prezintă viaţa şi necazurile unei familii din Millhaven. Nancy Underhill este soţia lui Philip Underhill şi mama lui Mark. Cartea urmăreşte în special viaţa lui mark, reacţiile , simţirile şi sentimentele lui. Modul în care vede el moartea mamei sale.
Mark este un copil obişnuit, de 15 ani care obişnuieşte să piardă timpul împreună cu Jimbo, prietenul său cel mai bun. Însă viaţa lui ia o întorsatură foarte mare. Din întâmplare găseşte o casă, care îl fascinează foarte mult, deoarece emana pericol.  Devine o obsesie pentru el! Încearcă să afle cine locuieşte acolo şi de ce ii inspira atâta neîncredere. Devine un mini detectiv informandu-se . Vroia mai multe detalii despre casă.La auzirea acestor vorbe mama lui îi interzice să intre în acea casă. Devine îngrijorată. Totul se schimbă la ea.
Nancy este o persoana foarte bună , chiar mi-a fost mila de ea, deoarece frica, vinovăţia şi remuşcările i-au adus moartea. Mda, moartea!! Mama lui Mark se sinucide fară să lase vreun bilet, nimic! Este găsita în baie de către fiul ei, cu o pungă de plastic în cap în cada plină cu apă, şi tăiată la mâini. „O sinucidere inexplicabilă”.
Mark, fiul acesteia după toate informaţiile pe care le are , crede cu tărie că cineva din casa aceea , „Casa de pe Michigan Street numarul 3323”- , este vinovat de moartea mamei sale.
Începe nişte căutări mai amănunţite , îi cotrobăie prin casă, caută dovezi, indicii.
Mi-a plăcut foarte mult cum a descris Peter Straub casa aceea, considerată de altfel „bântuită”. Provoacă frică, teamă, teroare. Decorul era de nedescris, ceva de neimaginat.
De un timp încoace încep să dispară copii. Tineri de obicei. Lumea este alarmată, deoarece nimeni nu ştie cu ce se confruntă. După multe investigaţii ale lui Mark în casa aceea, dispare!  Prietenul lui Jimbo rămâne îngrozit! Apare in peisaj şi unchiul Tim. Acum toată lumea, inclusiv tatăl lui Mark şi poliţia încearcă să găsească nişte explicaţii. Să găsească criminalul!!
 

Dar ce se întamplă când totul se leagă de trecut? [De o persoana din trecut mai exact!]
Când dragostea apare de niciunde!! Când Mark, tipul de băiat obişnuit se îndrăgosteşte!! De…o fantoma?

Nu ştiu dacă v-am convins, sau nu! Însă tot romanul a fost genial! Mi-a lăsat o parere foarte bună!

Cartea a apărut la Editura Tritonic şi o puteţi comanda de Aici

Reclame