Hey, m-am gandit sa rasplatesc si in aceasta luna cititorii fideli ai blogului. De aceasta data  am numai un premiu de oferit si este din biblioteca mea! Cartea este noua!

Cartea oferita ca premiu este: Daruri- Ursula Le Guin

ORREC este fiul brantorului de Caspromant, iar Gry este fiica brantorilor de Barre şi Rodd. Au crescut împreună în Tărâmurile de Sus, unde domeniile lor se învecinau.
Oamenii acelor ţinuturi sunt precum pământurile pe care trăiesc: aspri, sălbatici şi mândri. Se războiesc permanent cu unul sau altul dintre vecinii lor, îşi mână vitele, îi iau prizonieri pe servi, îşi sporesc averile. Doar darurile mai pot menţine fragila pace dintre ei.
Darurile sunt puteri date pentru a fi folosite la protejarea domeniilor: ele sunt lăsate moştenire de către tată fiilor săi şi de către mamă fiicelor sale.
În Barre, darul constă în chemarea animalelor.
Femeile din Cordemant au puterea de a lăsa pe cineva orb, surd sau mut.
Darul celor din Rodd este puterea de a trimite un jungher vrăjit în inima unui bărbat sau de a-i tăia beregata cu el, ori să-l schilodească, după cum le este placul, dacă este în raza lor vizuală.
Callemii pot mişca lucruri grele folosind numai cuvântul şi gestul – chiar şi clădiri, chiar şi dealuri.
Darul brantorului de Drummant este irosirea înceată.
Casprii au cel mai bun şi cel mai rău dintre daruri: des-fiinţarea… unei insecte, unui animal, unui loc.
Orrec şi Gry sunt moştenitorii domeniilor Caspro şi Barre.
Darul lui Gry se adevereşte, însă, spre deosebire de mama ei, ea nu va chema animalele pentru a le vâna. Şi Orrec are o problemă: darul lui este neîmblânzit – nu-l poate controla şi de-aceea ajunge să fie cel mai periculos dar posibil…

Frumos ,nu? In aceasta editie a concursului se vor lua in considerare doar comentariile lasate la posturile din toata luna septembrie si pana la sfarsitul concursului.[Adica la posturile din perioada 1 septembrie si pana in 14 octombrie]

Durata concursului: 13.09.2011-14.10.2011. Comentariile vor fi numarate de mine! Va rog foarte frumos nu faceti din nou chat! Sau comentarii off-topic.[ Acelea nu vor fi luate in considerare]

Bafta tuturor!!
Reclame