Nicole Krauss, autoarea bestsellerului  Istoria iubirii,
acum
la Humanitas Fiction
cu stralucitul roman de debut
Un barbat intra in camera

„Cartea anului“ in 2003 (Los Angeles Times)

Editura Humanitas Fiction a publicat de curand Un barbat intra in camera de Nicole Krauss, autoarea bestsellerului international Istoria iubirii. Aparut in 2002, romanul de debut, o meditatie tulburatoare asupra pericolelor si voluptatilor uitarii, a memoriei, istoriei personale si a singuratatii, o va propulsa pe Nicole Krauss in linia intai a romancierilor americani. Astfel, opt ani mai tarziu, in 2 010, revista The New Yorker o va include printre cei mai buni 20 de scriitori americani sub 40 de ani, romanele ei fiind deja traduse in peste 35 de limbi.
 Samson Greene, un tanar si admirat profesor de la Columbia University,  este gasit de politie intr-un desert de langa Las Vegas, fara memorie, din cauza unei tumori cerebrale.Cand sotia sa, Anna, soseste la spitalul unde barbatul este internat pentru a i se extirpa tumoarea, descopera ca amintirile acestuia de dupa varsta de doisprezece ani sunt iremediabil pierdute. Intorcandu-se acasa si la viata de profesor la Columbia University, Samson Greene isi da seama ca nimic din trecutul lui nu mai are relevanta si decide sa accepte noi provocari care sa-i dezvaluie istoria personala. Primeste propunerea unui om de stiinta misterios de a face parte dintr-un experiment legat de uitare si de transferul de amintiri, in speranta ca isi va recupera astfel vechea identitate. Lungul ocol prin desertul american il va aduce fata in fata cu propriul eu, intr-o confruntare pe viata si pe moarte, care il va transforma in mod decisiv.
Un prim roman superb scris si provocator din punct de vedere intelectual. Nicole Krauss are talentul extraordinar de a surprinde inexprimabilul.“ – Chicago Tribune
Nicole Krauss s-a nascut in Brooklyn, in 1974,  si a crescut in Long Island. In 1992 este primita la Stanford University, unde obtine o diploma de excelenta in literatura engleza si scrie poezie sub indrumarea poetului Joseph Brodsky. In 1993 debuteaza ca poeta si pana in 2002 scrie in primul rand versuri, numarandu-se in acel an printre finalistii la Yale Younger Poet’s Prize; tot atunci poemele ei ajung in paginile unor prestigioase publicatii precum Paris ReviewPloughshares siDoubletake. In 1996 primeste o bursa Marshall si urmeaza un masterat la Oxford University, incheiat cu o disertatie despre artistul plastic Joseph Cornell, apoi isi desavarseste studiile de istoria artei la Courtauld Institute din Londra, specializandu-se in pictura olandeza, cu o teza despre Rembrandt. Primul sau roman, Un barbat intra in camera (Man Walks into a Room), apare in 2002, fiind tradus pana in prezent in peste 15 tari.
In anul 2005, publica romanul Istoria iubirii (The History of Love; Humanitas Fiction, 2007), ulterior tradus in peste 35 de limbi, pentru care primeste William Saroyan International Prize for Writing si Prix du Meilleur Livre Étranger (Franta). Romanul este desemnat „Cartea anului“ de site-ul Amazon.com si se numara printre cartile finaliste la Orange Prize for Fiction, Prix Femina Étranger si Prix Médicis Étranger, aflandu-se si pe lista lunga a International IMPAC Dublin Literary Award 2007. Tot in 2007 prestigioasa revista Granta o include pe Nicole Krauss printre cei mai buni tineri scriitori americani. Cel de-al treilea roman al lui Nicole Krauss, Great House, publicat in 2010  (Humanitas Fiction, 2012), se bucura de un enorm succes de critica si de public, fiind finalist la National Book Award for Fiction 2010 si aflandu-se pe lista scurta la Orange Prize 2011.

Se poate comanda de AICI
Anunțuri