AdrianVasilescu ne va spune la Gaudeamus
care este„Biletul de ieşire din criză”
Curtea Veche Publishing are plăcerea de a vă invita joi, 24 noiembrie,la evenimentul de lansare a volumului „Biletul de ieşire din criză” de AdrianVasilescu. Evenimentul va avea loc începând cu ora 14.00 în cadrul standuluiCurtea Veche Publishing de la Târgul de carte Gaudeamus (Complex Romexpo).Alături de autor, vor lua cuvântul Bogdan Chireac, Cristian Hoştiuc, EmilHurezeanu şi Robert Turcescu.
Tema pe care AdrianVasilescu, consilier al guvernatorului BNR, o abordează în noua sa carte,„Biletul de ieşire din criză”, este una cât se poate de actuală: crizaeconomică de la nivel mondial care ne afectează în prezent. Comparând criza deacum cu alte momente de răscruce pe care omenirea le-a traversat de-a lungultimpului şi, în special, cu Marea Criză din 1929-1933, autorul subliniază douăaspecte: ciclicitatea acestor fenomene şi schimbările importante pe care ele leproduc. Un capitol substanţial este dedicat situaţiei României, în contexteuropean şi mondial.
Actuala criză va fi şi ea,asemenea celor care au precedat-o, depăşită, ne asigură autorul. Care este însă„biletul de ieşire“ puteţi afla din paginile cărţii.
Volumul este unul de larginteres, cu atât mai mult cu cât nu se adresează exclusiv specialiştilor, cieste scris într-un limbaj accesibil tuturor celor interesaţi de ceea ce nerezervă, din punct de vedere economic, viitorul.
„Criza şi recesiunea suntca durerea şi febra: două simptome diferite ale aceleiaşi suferinţe. (…) Deregulă, criza şi recesiunea se conjugă, lovesc împreună şi produc efecte grave.Întâi apare criza, după care vine recesiunea, în punctul culminant al crizei;iar după ce recesiunea trece, criza mai zăboveşte o vreme. Un an, doi sau mai mulţi.”(Adrian Vasilescu)
Adrian Vasilescu s-a născut la 23 martie 1936. A urmat studii deeconomie, drept şi jurnalistică. A fost profesor asociat la Academia de StudiiEconomice, la Universitatea Bucureşti şi la Şcoala Superioară de Jurnalistică.Are o îndelungată carieră jurnalistică, debutând în presă în anul 1962. Înprezent, susţine rubrici financiare săptămânale în cotidienele ZiarulFinanciar şi Jurnalul Naţional, precum şi în revista SăptămânaFinanciară. De asemenea, este frecvent invitat în cadrul dezbaterilor peteme economico-financiare de la principalele posturi de televiziune şi deradio. În anul 1996 şi-a început activitatea în domeniul bancar, devenindcoordonator al strategiei de comunicare a Băncii Naţionale a României, iar dinanul 2001 ocupă funcţia de consilier al guvernatorului Mugur Isărescu.
Reclame