Am citit cartea Eu sunt numărul patru- Pittacus Lore în 2 zile. Mi-a luat atâta fiindcă am citit-o în zilele de 24-25 decembrie. A fost nebunie pe aici, încă mai este…iar singura mea distragere de la musafiri şi tot tacâmul este să citesc.
 Am mai zis în alte posturi că sunt cărţi bune, şi cărţi excepţionale. Ei bine, Eu sunt numărul patru este o carte excepţională. Pur şi simplu  m-a lăsat cu gura căscată. Am adorat această carte magnifică!
 A fost o carte foarte complexă , plină de acţiune, emoţie, de aventură. Are toate ingredientele unei cărţi perfecte.
 Acţiunea se învârte în jurul lui John Smith, un adolescent care îşi are originile pe planeta Lorien. O planetă asemănătoare Pământului însă mult mai dezvoltată, care a fost distrusă în urma unui atac al Mogadorienilor. Singurii supravieţuitori au fost 9 garzi[lorieni] împreună cu cepanii lor[ protectorii]. Ei au plecat de pe planeta lor cu o navă şi au ajuns pe Pământ.

 Datorită unei vrăji ei sunt împrăştiaţi în lumea întreagă şi nu pot fi ucişi decât în ordine crescătoare. Toată viaţa lui, John împreună cu cepanul lui, Henri, au fost pe fugă. Mogadorienii sunt foarte porniţi să îi caute şi să îi omoare. Ei sunt ţinta lor. Se află printre oameni!
 Odată cu trecea timpului, cei 9 copii cresc, iar odată cu creşterea lor, ei devin mai puternici, deoarece se dezvoltă moştenirile lor. Au supraputeri şi totuşi încă se ascund şi îşi schimbă locuinţa foarte des.
 Primii trei au fost găsiţi şi omorâţi! John Smith este Numărul patru! El este următoarea ţintă! Ştie acest lucru şi acum devine din ce în ce mai greu pentru el, ştiind că el este următorul!
 Fiind mereu pe grabă, fugind de Mogadorieni, John nu reuşeşte să se integreze nicăieri, nu îşi face nici un prieten, pentru că ştie  că va trebui să îi parasească si să lase totul în urmă.Următorul oraş în care se mută este Ohio, Paradise. Un orăşel mic şi destul de retras. Au închiriat o casă veche, la vreo 5 kilometri de oraş. Începe din nou să meargă la o noua şcoală a nu ştiu câta oară. El trebuie să treacă neobservat, nu are voie să facă nimic cu ce ar putea ieşi în evidenţă. Totuşi, locul acesta este diferit! Se integrează destul de binişor şi îşi face şi prieteni, unul dintrei ei este Sam[un tip de-a dreptul ciudat, crede în extratereştri şi scoate pe gură fel şi fel de teorii bizare din reviste]. Se împrieteneşte de asemenea şi cu Sarah, o tânără blondă care devine iubita lui, şi nu în ultimul rând un căţel, Bernie Kosar care pare foarte adorabil însă cu un nume ciudat.
   Mogadorienii sunt pe aproape! John o ştie, însă nu vrea să îşi părăsească iubita şi prietenul cel mai bun. Singurătatea l-a dominat ani de zile, vrea o schimbare! Vrea să lupte!Acum moştenirile lui au început să apară, se antrenează împreună cu Henri zilnic, dar nu e destul de puternic să lupte cu Mogadorienii!
 După câteva luni, Sam află secretul lui John. Ţinând cont că am menţionat că e puţin ţicnit, el i-a păstrat secretul lui John şi de asemenea îl şi ajută în lupta cu Mogadorienii.

 Însă cum va reacţiona Sarah la această veste?  Va putea să iubească un extraterestru? 

 Războiul le bate la uşă, îi prinde nepregătiţi, nu are nici o şansă dar rămâne şi luptă!
 Îi vine în ajutor Numărul şase, acum sunt John, Sam, Henri, Sarah, Numărul şase ,Mark[ am rămas surprinsă când am văzut că şi Mark îi ajută]  şi bineînţeles căţelul Bernie Kosar. Doar ei împotriva la o armată de Mogadorieni foarte puternici!

 Vor reuşi ei să învingă această luptă? Vor supravieţui prietenii lui John ? Dar el şi numărul şase? 
Pittacus Lore a construit acţiunea şi personajele foarte bine. Le-a făcut foarte credibile! În alte cărţi invincibilitatea este prezentă, însă aici este tocmai invers! Personajele noastre pot fi secătuite de puteri, pot fi omorâte. 
 Nu mai staţi  şi cumpăraţi-vă această carte! Merită toţi banii! Puteţi să vă daţi seama cât de mult mi-a plăcut din faptul că am citit-o în nişte zile foarte aglomerate, pline cu musafiri şi eu nici măcar nu am putut să o las jos din mână. 

 Mulţumesc Editurii Nemira pentru că mi-a oferit şansa să citesc această minunată carte!

 Cartea a apărut la Editura Nemira şi o puteţi comanda de Aici 

 Cartea are şi ecranizare. Nu am văzut filmul însă trailerul pare foarte promiţător! Voi aţi citit cartea? Sau aţi văzut filmul?

Reclame