Primul meu post din acest an vine cu o recenzie la cartea Nu plânge sub Clar de Lună- Heather Davis.  În ciuda faptului că am citit cartea în vară, m-am hotărât să îi fac o recenzie deoarece de curând a apărut şi cu revista Bravo. Sper că v-aţi cumpărat-o , deoarece era la un super preţ.
 Mi-a plăcut cartea. A fost foarte drăguţă. Personajul princial, Shelby, a crescut într-o familie bogată, iar dacă credeţi că este acel gen de copil răsfăţat, vă înşelaţi! După moartea mamei sale, tatăl ei s-a recăsătorit cu o femeie foarte acră care m-a călcat pe nervi încă de la începutul cărţii.  Este o femeie manipulatoare, care îi face doar zile negre lui Shelby.
 Prinsă mereu în flagrant de către mama ei vitregă , Shelby ajunge pedepsită, iar în cele din urmă îl convinge pe tatăl ei să o trimită într-o tabără de reeducare.
 După multe discuţii adolescenta alege să meargă în Tabăra Semilunii, nevrând să ajungă la Canionul Roşu, mai mult o tabără militară, decât una de vară.
 Acum ea trebuie doar să se poarte cum trebuie şi să nu intre în necazuri. Pare uşor ,nu? Eroinei noastre nu cred că îi este atât de uşor, totuşi….
 Intră în necazuri încă din prima zi, ieşind din grup şi urmărindu-l pe Austin, un tânăr foarte frumos.  Fuge în pădure după el  în ciuda faptului că ştie  consecinţele. Îşi face de asemenea şi o prietenă, Ariel, care pare o fată foarte de treabă.

 După câteva zile petrecute în Tabăra Semilunii, Shelby şi Austin devin tot mai apropiaţi,  sunt atraşi unul de celălalt şi totodată ea simte că ceva nu este în regulă cu el şi încearcă să îl ajute.  
 Atunci, Shelby îi află seretul lui Austin! Este un vârcolac!!  Rămâne şocată, însă nu poate să reziste frumuseţii lui şi  se pune în pericol ajutându-l pe Austin să  îşi găsească medicamentele necesare.
 Totuşi Luna Plină se aproprie iar Austin fără medicamentele sale nu poate trece peste decât transformându-se. Cartea devine mult mai interesantă de aici încolo. Acţiunea se petrece foarte rapid. Austin încearcă să evadeze pentru siguranţa lui şi a celorlalţi, iar Shleby vrea să plece cu el, pentru că îşi dă seama că are sentimente puternice pentru el şi nu vrea să îl părăsească.
 Acum Austin a plecat, ea este pedepsită pentru că a încercat să fugă din Tabără şi Este trimisă în Tabăra Canionul Roşu. Toată viaţa ei s-a întors cu susul în jos. Cu câteva zile în urmă era cu persoana pe care o iubea, într-un loc sigur, iar acum este trimisă în Canioul Roşu fără să îl mai vadă pe Austin vreodată!

 Finalul cărţii a fost cel mai frumos, când Austin nu şi-a încălcat cuvântul şi  s-a întors după Shelby  la tabăra Canionul Roşu, petrecându-şi o vară întreagă acolo.
 Mi-ar plăcea foarte mult să văd această carte ecranizată, pentru că are o acţiune foarte frumoasă cu o poveste uimitoare , plină de peripeţii care te face să vrei mai mult.
 Vă recomand şi vouă cartea, mai ales iubitorilor de vârcolaci, o veţi adora!
  Nu Plânge sub Clar de Lună – Heather Davis a apărut la Editura Leda şi o puteţi comanda de Aici  cu 39 lei , iar de Aici editia de chiosc[ editie paper-back] cu 10,99 lei
 

Anunțuri