Am incheiat ieri concursul de fidelitate pentru luna decembrie, iar acum revin cu inca un concurs pentru luna ianuarie.

De aceasta data premiul va consta in 2 carti:

Pentru a comunica cu ceilalti trebuie sa stiu sa comunic cumine insumi
Aceasta este ideea fundamentală cărţii, care ne învaţă unlucru esenţial: să ne definim aşa cum suntem în realitate, nici mai buni, nicimai răi. Adesea, în relaţiile de familie, de prietenie sau de iubire, suntemprinşi într-o capcană: fie ne acuzăm pe noi înşine de ceea ce nu merge în viaţanoastră, fie îi acuzăm pe ceilalţi. De vină sunt însă, cel mai adesea,deficienţele de comunicare. Avem nevoie să înţelegem mecanismele ce guverneazăcomunicarea şi relaţiile cu ceilalţi oameni pentru a dobândi mai multăseninătate şi mai multă eficienţă. Lucrarea de faţă ne pune la dispoziţiemijloacele practice pentru a deveni un partener mai bun pentru noi înşine şipentru cei pe care îi preţuim.
Mă adresez tuturor celor care îşi asumă responsabilitatea dea acţiona personal şi imediat, în vederea îmbunătăţirii relaţiilor cu ei înşişişi cu cei din jur.Să comunicăm mai bine pentru a fi mai buni…Să fim mai bunipentru a trăi mai bine…Să trăim mai bine nu doar pentru asupravieţui… Pentru a obţine bucuria vieţii şi respectul faţă de sine.

Caci ei au propriile lor ganduri
Acesta ar putea fi laitmotivul unei cărţi care ne invită sădescoperim incredibila bogăţie a limbajelor prin care copilul încearcă să sedezvăluie şi să se familiarizeze cu o lume plină de neprevăzut şi depericole. 
În perioada primei copilării, părinţii şi educatorii suntpuşi în faţa unei varietăţi de limbaje nonverbale pe care trebuie să leasculte, să le recunoască şi să încerce să le înţeleagă: gesturile,somatizările sau simbolizările. 
Când copilul are acces la exprimarea verbală, începeminunatul joc al transpunerii în cuvinte a trăirilor şi a emoţiilor, alascultării şi al recunoaşterii copilului ca individualitate. Copilul areputerea magică de a se face auzit, de a ne înţelege fără cuvinte, de a nepermite să ne întoarcem la propria copilărie pentru a umple golurile detristeţe şi angoasă… trebuie doar să îl ascultăm. 
Mă adresez tuturor celor care îşi asumă responsabilitatea dea acţiona personal şi imediat, în vederea îmbunătăţirii relaţiilor cu ei înşişişi cu cei din jur.
  • Să comunicăm mai bine pentru a fi mai buni…
  • Să fim mai buni pentru a trăi mai bine…
  • Să trăim mai bine nu doar pentru a supravieţui…
  • Pentru a obţine bucuria vieţii şi respectul faţă de sine.

Am auzit multe despre cartile astea si mi-au fost recomandate de mai multa lume. Sper ca va plac cartile. In viitorul apropiat le voi si citi si va voi pune si recenzie.
Pentru a putecastiga aceste doua carti trebuie doar sa fiti activi pe blog!  Vor fi luate in considerare comentariile lasate  de la aceasta postare pana la postarea cand vom anunta castigatorul!
Durata concursului: 05.01.2012-05.02.2012.
Comentariile off-topic nu vor fi luate in considerare!!
Bafta tuturor!!
Multumesc Editurii Curtea Veche pentru sponsorizare!
Anunțuri