Am terminat anul 2011 şi am început anul 2012 cu cartea Pe jumătate Moartă- Kim Harrison. Mulţumesc Editurii CorinTeens pentru această carte primită spre recenzie şi pentru toate cărţile minunate pe care ni le oferă.
 Această carte a fost…originală. Nimic mai mult. Autoarea cărţii a avut o idee foarte originală, însă prima jumătate a cărţii m-a cam plictisit. A început să aibă ceva acţiune abia în ultimele 100 de pagini. Până atunci doar un scenariu lejer, obişnuit. Cu  siguranţă  va atrage mult, mai ales cititorii începători, însă dacă eşti „veteran” în cărţi fantasy nu cred că va impresiona prea mult, va fi doar o carte bună pe care ai citit-o, nimic special.

Cum te-ai simţi dacă dintr-o dată devii cineva important, doar pentru că aşa ţi-e sortit? Dacă nu prea ai posibilitatea de a alege între viaţa ta normală şi a fi un conducător, un cronometror al Întunericului? 

 Madison Avery este o fată foarte drăguţă, cu şuviţe mov…nu prea populară prin şcoală, mereu singură , care locuieşte împreună cu tatăl său. Viaţa ei se schimbă subit când îşi vede moartea cu ochii. Kairos, Cronometrorul Întunericului, vine însuşi după ea să o omoare pentru că ea era succesoarea poziţiei sale de conducător. Însă după ce o omoară Madison se trezeşte şi îşi vede propriul trup la morgă!  Nu înţelege ce se întâmplă, este total confuză, habar nu are de poziţia pe care ar trebui să o ocupe!

   Ea a furat amuleta lui Kairos care îi oferă o iluzie a corpului. Însă Acum el este pe urmele ei. Îşi vrea amuletă înapoi.  Mi-a plăcut mult că în această carte , în viaţa de după moarte este o adevărată scară socială: Serafimii, Cronometrori[al Luminii şi al Întunericului], Spintecători ai Luminii, Spintecători ai Întunericului şi Îngerii[ care sunt de mai multe tipuri] Este foarte drăguţă scară lor socială.
 Madison este protejată de un Spintecător al Luminii şi de Îngeri împotriva lui Kairos. Începe să facă antrenamente cu Barnabas[ spintecătorul Luminii] petrecându-şi foarte mult timp cu el. Ele nu merg tocmai bine deoarece Madison nu reuşeşte nici cum să îi transmită gândurile lui Barnabas. Ceva nu era în regulă .
 Până Barnabas discută cu Cronometrorul Luminii despre ce este de făcut în privinţa lui Madison, ea primeşte un înger păzitor, Grace.  Din punctul meu de vedere Grace este cel mai tare personaj. Este foarte dinamică  şi comică.

Lucrurile se complică şi mai mult deoarece, Nakita, o spintecătoare a Întunericului foarte puternică o caută pentru a o duce lui Kairos! iar Kairos încearcă să îl omoare pe Josh[ un prieten bun a lui Madison].
 

 Va reuşi Josh să scape cu viaţă? Dar Madison, care se pune întruna în pericol pentru a-i salva viaţa lui Josh? Cum va reacţiona Madison la aflarea secretului pe care toată lumea îl ascunde? 

 
 Sper [ de fapt cred cu tărie] că volumul  următor va avea mult mai multă acţiune! Cartea a apărut la Editura CorinTeens şi o puteţi comanda de Aici 

Anunțuri