DEARLY DEPARTED (GONE WITH THE RESPIRATION vol. 1,
un cyber-Victorian/steampunk romance cu zombi, de Lia Habel, în curând la LEDA

Dragostea învinge totul, aşa se spune. Dar poate săgeata luiCupidon să străpungă atât inimile celor vii cât şi ale celor morţi – sau, maidegrabă, ale celor nemorţi? Poate o tânără lady victoriană să găseascăadevărata dragoste în braţele unui zombi arătos?
Anul este 2195. Locul este Noua Victorie – o naţiunehigh-tech modelată după moravurile, obiceiurile şi moda unei epoci străvechi.Nora Dearly, o adolescentă din înalta societate, este mult mai interesată deistoria militară şi de tulburările politice ale ţării ei decât de ceaiuriledansante şi de balurile debutantelor în societate. Dar după moartea iubiţilorei părinţi, Nora este lăsată în grija – şi la cheremul – mătuşii saledespotice, o arivistă risipitoare care a cheltuit averea familiei şi acumplănuieşte să găsească un soţ bogat pentru nepoata sa. Pentru Nora, nicio altăsoartă nu poate fi mai oribilă de-atât – până când este aproape răpită de oarmată de cadavre ambulante.
Dar soarta de-abia şi-a început jocul cu Nora. Catapultatădin lumea ei de politeţuri de salon, ea se trezeşte împuşcând zombi lihniţi defoame alături de nişte comandouri misterioase înveşmântate în negru şiînfruntând un virus fatal – aşa-numitul Laz – care învie morţii şi, odată cuei, şi Iadul. Cu greu se poate numi asta o situaţie fericită. Apoi Nora îlcunoaşte pe Bram Griswold, un tânăr soldat curajos, frumos, nobil… şi mort.Dar, aşa cum se întâmplă şi cu restul unităţii lui speciale de nemorţi, noroculşi ştiinţa modernă i-au oferit lui Bram posibilitatea de a-şi păstra mintea,bunele maniere şi toate părţile corpului. Iar când relaţia, bazată peîncredere, dintre el şi Nora se transformă în tandreţe, nu mai există cale deîntoarcere. Ei ştiu că în cele din urmă molima va învinge, despărţindu-i pentrutotdeauna pe nefericiţii îndrăgostiţi. Dar până atunci, vor avea ceea ceinimile lor – fie că bat sau nu – îşi doresc.
Dearly, Departed, romanul de debut al scriitoarei americanceLia Habel, este un amestec de romance şi thriller, un roman de o imaginaţienebunească, plin de aventură zgomotoasă, suspans care te înfioară şi comediemacabră ce redefineşte pentru totdeauna conceputul de dragoste nemuritoare.
Reclame