O noua carte in colectia impresionanta de Haruki Murakami, acum la Polirom.

Mult-asteptatul volum 3 al trilogiei 1Q84, o carte incare Haruki Murakami ne promite sa dezlege enigmele lasate in suspans, un romanin care magicul si oniricul sint lasate sa se manifeste cu naturalete siingeniozitate.
Raminem in 1Q84 sau exista totusi o portita inapoi catre1984? Menit sa ofere un final povestii lui Tengo si a lui Aomame, ultimul volumaduce o serie de complicatii narative. Desi continua cu acelasi suspans nebundin primele doua volume, povestea trece acum intr-un registru mai cald, maiprotector. Optica se schimba, miza se schimba.
Structura cartii urmeaza acum nu doua, ci trei fire narative, care tind tot maimult sa se intersecteze. Se creeaza punti, se ofera raspunsuri, dar sintraspunsuri care doar deschid calea catre noi intrebari. Cine este incasatorulcare nu suna niciodata la sonerie, ci bate insistent in usa, cerind sa i seplateasca taxa cuvenita? Cine se ascunde in noua crisalida de aer? Se mai poatepleca din orasul pisicilor?
„Te-ai astepta ca, odata cu ultima pagina, o carte atit demare sa-si incheie socotelile cu publicul sau, sa rezolve orice urma de mister.Domnul Murakami respinge astfel de «marunte» obligatii si lasa citevadintre raspunsurile la intrebari prada imaginatiei cititorului.” (The New YorkTimes)
„In acest ultim volum din 1Q84 regasim ecouri dintrilogia Millenium, a lui Stig Larsson, doar ca in epopeea suedeza nu iesspiridusi inspaimintatori din gurile caprelor si ale oamenilor, nici nu apareca din senin o a doua luna. Aceasta e si marca unui roman semnat de HarukiMurakami, in care magicul si oniricul sunt lasate sa se manifeste cunaturaletea si ingeniozitatea cu care personajele sale si-ar gati complicatelefeluri de mincare.” (The Guardian)
Anunțuri