Mi-am cumpărat și ediția de februarie a revistei JOY, de data aceasta cu cartea Valentine de Adriana Trigiani și la fel ca și până acum, vreau să vă prezint secțiunea „cărți”, a cărui teme, de data aceasta sunt „LOVE is in the air” și „Mister/Suspans”.
Astăzi am să va prezint cărțile de la prima tema, și anume:

Clasic

John Fowles – Iubita locotenentului francez(Polirom, 19,95 lei)

Romanul lui John Fowles a inspirat o celebra ecranizare, cuMeryl Streep si Jeremy Irons in rolurile principale. Filmul Iubitalocotenentului francez, aparut in 1981, a fost de cinci ori nominalizat laOscar si a cistigat doua premii BAFTA.
 Iubita locotenentului francez, romanul cel maicunoscut al lui Fowles, este o emotionanta poveste de iubire. O carte despretinerete, despre frumusetea vietii si despre libertatea de a alege. Plasata injurul anului 1867, actiunea romanului pune in cumpana libertatea viziunii de lasfirsitul anilor ’60 ai secolului XX cu atitudinile severe ale perioadeivictoriene din urma cu o suta de ani. Romanul evoca in chip convingatoratmosfera conventiilor rigide, a emotiilor reprimate, iar punctul culminant,indelung aminat, al relatiei celor trei protagonisti sporeste si mai multinteresul cititorului.
Interzis
Yukio Mishima – Tumultul valurilor(Humanitas, 25 lei)
Marea ce scaldă plajele insulei Utajima nu este un duşman,ci doar o forţă în faţa căreia oamenii trebuie să ştie când să plece fruntea şicând să se răzvrătească. Tot marea le asigură însă supravieţuirea locuitorilorinsuliţei. Din adâncurile se ridică plasele pline cu peşte, în adâncurile eiplonjează căutătoarele de perle, aducând la lumina zilei comori delicate.Shinji este un tânăr pescar care-şi întreţine mama şi fratele după ce tatălle-a fost răpit de valurile nemiloase pentru că echipajul bărcii sale anesocotit legile nescrise ale navigaţiei. Tânăra Hatsue, fiica lui TerukichiMiyata, cel mai înstărit om din Utajima, se întoarce pe insulă pentru a devenicăutătoare de perle, iar marea îi aduce astfel împreună pe cei doi. Însă tatăllui Hatsue are planuri mari pentru fata lui, iar iubirea tinerilor parecondamnată. Vor reuşi cei doi să înfrunte interdicţiile şi prejudecăţile uneilumi tradiţionale? Sau tocmai ataşamentul faţă de valorile străvechi şi înfruntarealui Shinji cu marea îl vor face pe Miyata să cedeze?
Poveste  celebră 
J.M.G. Le Clezio – Diego & Frida(Paralela 45, 23 lei)
J.M.G. Le Clezio, scriitorul caruia i s-a decernat anulacesta Premiul Nobel pentru Literatura, este si autorul unei remarcabilebiografii. Diego si Frida ne infatiseaza istoria unui cuplu iesit din comun:povestea intalnirii celor doi, trecutul incarcat al lui Diego Rivera,experienta durerii si singuratatii pentru Frida Kahlo; credinta lor inrevolutie, intalnirea cu Trotki si Breton, aventura americana si fascinatiasurprinzatoare exercitata de Harry Ford; in sfarsit, rolul celor doiindragostiti in reinnoirea lumii artei. Cartea prezinta o poveste de dragosteciudata, care se construieste si se exprima prin pictura. Arta si revolutiasunt singurele puncte comune ale acestor doua fiinte care au explorat toateformele nesocotintei. Frida este, pentru Diego, femeia inzestrata cu magiaintrezarita la doica lui indiana si, pentru Frida, Diego este copilulatotputernic pe care pantecele sau nu a putut sa-l poarte. Cei doi formeazadeci o pereche indestructibila, mitica, la fel de perfecta si de contradictorieca dualitatea mexicana originara: Ometecuhtil si Omecihuatl. Pentru cei care auvizionat filmul Frida (produs in 2002, cu Selma Hayek si Alfred Molina inrolurile principale) cartea este o completare fericita si obligatorie, iarpentru cei care nu l-au vizionat, un indemn sa-l caute. 

Miracole

Isabel Allende – Eva Luna(Humanitas, 34 lei)

Prin dragoste, o femeie salveaza de la moarte un indianotravit de veninul unui sarpe. Din aceasta pasiune tamaduitoare se va nasteEva, botezata astfel ca sa iubeasca viata. Orfana de mica, Eva isi croieste undrum presarat cu lacrimi, dar si cu miracolele pe care le pot face dragostea sibunatatea. Destinul ei si al tovarasilor ei de calatorie se intretes intapiseria complicata si multicolora a istoriei sud-americane, iar vocea EveiLuna deapana, cu nostalgie si umor, povestea fascinanta a unei femei pe careviata a iubit-o.
Emoționant
Anna Gavalda – Impreuna(Polirom, 34.95)
Aparut in martie 2004, romanul Impreuna este unuldintre cele mai mari succese ale inceputului de secol XXI in Franta. Inviziunea autoarei, oamenii se pot salva numai prin iubire. Actiunea se petrecela Paris, in zilele noastre, in decursul unui an. In roman apar patru personajeprincipale: un tinar aristocrat, o tinara pictorita fara adapost, o bunica pepunctul sa abandoneze lupta cu viata si un chelner lipsit de maniere. Totipatru ajung sa locuiasca sub acelasi acoperis. Patru oameni care, la inceput,par sa nu aiba nimic in comun si care ajung sa se cunoasca pe ei insisi sisa-si daruiasca iubirea celorlalti. Extraordinara fluenta a romanului sedatoreaza stilului direct si alert, vietile celor patru angrenind o adevarataradiografie a Parisului contemporan.

Ediția de martie a revsistei JOY vine cu cartea „Cel pe care ți-l dorești” de Jill Mansell
Când Nancy vede ce cadou de Craciun i-a pregătit soțul ei: o mașina roise de tuns iarba!, realizează că bijuteria pe care o așteaptă eradestinată altcuiva. Cui oare?
Carmen, prietena cea mai buna a lui Nancy, a renunțat la iubire când și-apierdut soțul adorat. Acum are nevoie de un bărbat care să-i redea  încrederea în viața. Dar unde să-l găsească?
Din clipa în care o cunoaște pe scorpia ce ar putea să-i devină mamă vitregă,Mia se hotărăște să joace rolul lui Cupidon- săgețile ei vor crea confuzie,deschinzând  însa și drumul adevăratei iubiri…

Dar până atunci încă vă mai puteți achiziționa ediția de februarie .

Anunțuri