Vă povesteam acum o săptămână despre temele din ediția de februarie, a revistei JOY, de la secțiunea cărți.
V-am prezentat tema „Love is in te air” iar acum am să vă prezint a doua tema „Mister/Suspans” :


Enigmă

Casa doctorului Dee – Peter Ackroyd(Leda, 39,90 lei)

Cand mosteneste de la tatal sau o casa veche din cartierullondonez Clerkenwell, Matthew Palmer simte ca devine parte din trecutul ei.Hotarat sa-i dezlege misterul, el descopera cu uimire, dar si cu groaza, cavechiul proprietar fusese practicant al magiei negre.
Continuandu-si cercetarile, Matthew „se intalneste” cufaimosul alchimist si astrolog din secolul al XVI-lea John Dee.
Cufundandu-se in consemnarile despre experimentele alchimiceale acestuia, Matthew incepe sa observe cum in jurul sau reinvie fortelemisterioase ale trecutului.
Destin
Daca as ramane – Gayle Forman(Rao, 29,99 lei)
Mia este o violoncelistă talentată în vârstă de 17 ani, cu ofamilie iubitoare şi un prieten minunat, Adam. Ea nu trebuie decât săaleagă dacă va merge la New York pentru a studia la Julliard sau dacă varămâne în Oregon cu cei dragi. Însă într-o dimineaţă cu ninsoare, totulse schimbă, iar decizia pe care brusc trebuie să o ia este dramaticăşi dureroasă. Mia îşi pierde părinţii şi fratele mai mic într-unaccident rutier, şi, cu toate că nu îşi aminteşte momentul impactului, eaîi poate vedea pe cei din jur şi pe sine. Romanul este scris lapersoana întâi, Mia evocă evenimente din viaţa sa, descrie ceea ce vede şiaude în spital, deşi nu poate simţi nimic şi este din ce în ce maislăbită. Dragostea pentru cei rămaşi în viaţă şi pentru Adam şi pasiuneapentru muzica clasică vor determina alegerea pe care tânara o face lafinal. „Dacă aş rămâne” atinge teme importante, despre viaţă,moarte şi despre cum totul se poate schimba iremediabil într-osecundă. Cartea este inspirată de o tragedie reală.
Ascuns
Dispărută fără urmă- Dennis Lehane(Paralela45, 27 lei)
Cartierul bostonian Drchester nu-i un loc nici pentruinocenti, nici pentru cei salabi de inger. Teritoriu populat de indivizi farascrupule si mai ales fara noroc, pe strazile cartierului sunt risipite cioburide familii, de inimi si vise. Amanda McCready, o fetita de numai patru ani,dispare din apartamentul mamei sale din Dorchester, dar cuplul de detectiviparticulari, Angela Gennaro si Patrick Kenzie, specializati in cazuri dedisparitii de persoane, ar prefera sa nu investigheze cazul, nu numai pentru cadisparitia unui copil si posibilitatea de a nu-l gasi implica prea multeriscuri. Insa la rugaminitile si insistentele matusii copilei, deschid proprialor ancheta, punand in pericol absolut totul – relatia lor si vietile lor -,numai pentru a o gasi pe Amanda.
Captivant
Vecinul – Lisa Gardner(Litera,39,9 lei)
O tânara mama, blonda si draguta, dispare din casa ei dinSouth Boston, lasând în urma un singur martor – fiica de patru ani – si un sotchipes si secretos.
Din clipa în care detectivul D.D. Warren intra înconfortabila casa a familiei Jones, instinctul îi spune ca ceva nu este înregula la imaginea de ansamblu pe care cuplul s-a straduit atât de mult sa ocreeze.
În timp ce viata unei femei disparute se afla în pericol ?io furtuna amenin?a sa izbucneasca în presa, D.D. trebuie sa-si dea rapid seamadaca Jason Jones este vinovat sau doar încearca sa ascunda ceva. Prioritatea einumarul unu devine aceea de a sta în calea potentialului ucigas si de a aparanoua posibila victima, un copil nevinovat, care a vazut – poate – prea multe.

Anunțuri