„S-a încheiat cu acuzarea inculpatului Janek Mattias Mitter, în vârstă de patruzeci şi şase de ani,  născut la Rheinau , rezident la Maardam în ultimii douăzeci şi şase de ani, numit profesor de istorie şi filosofie la Liceul Bunge în 1973, de uciderea premeditată(sau, alternativă, de omucidere) a soţiei sale, Eva Maria Ringmar, în vârstă de treizeci şi opt de ani, […]prin înecarea ei în baia din apartamentul în care locuiau împreună.”

După o noapte zbuciumată, îmbibată bine în alcool, petrecută alături se soţia sa, Mitter se trezeşte dimineaţa mahmur, în pielea goală neamintindu-şi nici cel mai mic detaliu petrecut cu o seară în urmă. Cel mai important lucru este că îşi găseşte soţia înecată în baia locuinţei lor. Tulburat de acest lucru sună la Poliţie după care încearcă să facă lucruri obişnuite până la sosirea Poliţiei pentru a se linişti. Omite că acela este locul unei crime ştergând unele probe care ar fi putut fi indicii în aflarea ucigaşului soţiei sale.

Mitter este suspectul principal, aşa că, este dus la Poliţie şi anchetat. Pe parcursul cărţii ne sunt relatate anchetele şi interogatoriile făcute de Poliţie lui Mitter. Nu după mult timp Mitter este găsit vinovat şi este condamnat la închisoare, însă el ştie cu siguranţă că nu şi-a omorât soţia, iar acest lucru îl bănuiesc şi unii anchetatori, însă fără probe solide, Mitter rămâne închis.
Mitter este un personaj arogant, mi-a plăcut mult felul lui de a aborda lucrurile. Mi-a plăcut că tânjea după ţigări mai rău ca un dependent de heroină. La orice interogatoriu coopera mai bine dacă avea ţigări. Este un personaj stăpân pe şine, însă acest lucru nu a împiedicat să fie internat la un institut de boli nervoase.

Un lucru care mi-a plăcut foarte mult la această carte este că aflăm informaţiile odată cu personajul principal, pentru că Mitter nu îşi aminteşte nimic din ultima noapte petrecută cu soţia lui şi pe parcurs îşi dă seama că nu o cunoştea prea bine!
Ce secrete ascunde Eva Ringmar? Cine a ucis-o? Care este sfârşitul lui Mitter?
O să aflaţi citind această carte superbă. Vreau să vă spun că am savurat această carte de la prima până la ultima pagină. Îmi plac mult thrillerele şi cărţile poliţiste iar acesta a avut din amândouă. Vreau să mulţumesc Librăriei online Libris pentru că mi-a oferit această carte spre recenzie.
A apărut la Editura Trei şi o puteţi comanda de Aici sau Aici pachetul intreg !