Hei !

Ce mai faceți? Voi ce ați mai citit? Eu am început „Adevăr sau provocare” de Sara Shepard, mai citesc câte un capitol când am timp. Azi m-am trezit din nou foarte devreme pentru că am o grămada de lucru și m-am gândit ca  pâna beau cafeaua să vă recomand o carte.

Aceasta este:

Marea casă de Nicole Krauss

Un birou ce pare să fi aparținut lui Federico Garcia Lorca traversează timpul și spațiul, reunind destinele halucinante ale câtorva personaje: o scriitoare debusolată care, odată intrată în posesia lui, își regăsește inspirația, un poet chilean asasinat în timpul regimului lui Pinochet, un anticar autarhic și excesiv de protector cu copiii săi, care-și dedică viața regăsirii unor obiecte ce au aparținut supraviețuitorilor Holocaustului. Obiect straniu și apăsător, ce poartă în sine povestea unor suferințe din trecut, biroul ajunge să guverneze, pe nesimțite, existența posesorilor săi.

“Un roman elegiac, plin de detalii senzoriale acute, care emana intensitate emotionala. Marea casa dezvaluie viziunea tragica a lui Nicole Krauss, ca niciodata pana acum. Romanul este un exercitiu de mers pe sarma la o mare inaltime, numai ca sarma a fost inlocuita de nervii intinsi la maximum ai cititorului, care urmareste totul cu sufletul la gura.” (New York Times Book Review)

[sursa: bookcritics, Agentia de carte]

Reclame