Buna!

Ce mai faceţi? Eu sunt foarte fericită că am scăpat de examene. Simt că în sfârşit mi s-a luat o piatră de pe cap. Nu aşa este expresia, dar e adevărat, chiar mă simt ca şi cum aş avea capul mai uşor. De două zile mă tot gândesc ce să aduc nou pe blog şi ce modificări trebuie să fac… Încă sunt în stadiul de gândire.

Primul lucru pe care aş vrea să îl fac, este să va întreb, dacă v-ar plăcea o sesiune de citate şi paragrafe, la care pe lângă lucrurile pe care le voi posta eu să puteţi participa şi voi. Ce părere aveţi?

Până voi actualiza blogul, m-am gândit să vă recomand o carte pe care eu o găsesc foarte interesantă şi anume:

Komayo de Kafu Nagai

Komayo, o fostă gheişă care a abandonat lumea cartierelor de plăceri când s-a măritat, revine la Tōkyō după moartea prematură a soţului. Nu vrea să-şi petreacă restul zilelor într-un cătun uitat de lume şi friguros, printre străini, săracă şi anonimă; visează la o viaţă plină de lux, aproape de lumea strălucitoare a scenei, ca să poată practica artele tradiţionale, iar singura soluţie este să se reîntoarcă în lumea gheişelor. Odată cu vechea ei meserie, îl regăseşte după pe Yoshioka, un client din prima tinereţe. Încântat de reluarea acestei legături, Yoshioka îi propune să-i devină patron şi protector. Komayo ezită între siguranţa oferită de un asemenea contract şi dorinţa de a fi independentă, mai ales că o întâlnire întâmplătoare cu actor tânăr şi talentat o face să înţeleagă ce înseamnă pasiunea adevărată. Ştie însă că sentimentele îi pot pune în pericol planurile de viitor şi legătura cu Yoshioka, aşa că acceptă şi favorurile unui al treilea bărbat. Oricât de abilă ar fi, Komayo nu poate câştiga, pentru că se joacă cu focul: rolul unei gheişe este să dea curs, cu graţie, solicitărilor, nu să se pună pe sine pe primul loc şi să jongleze cu sentimentele celor care o doresc. O ştie şi ea, de altfel: singura soluţie este să iasă din scenă. Dar cum? O propunere neaşteptată îi va oferi o paradoxală retragere demnă.

[Sursă: Humanitas]

Anunțuri