Mai avem la dispoziție, o săptămână să votăm cărțile preferate la Foreign Books Challenge, iar eu mai am la dispoziție tot atât să vă prezint cele 10 cărți alese împreună cu voi pe acest blog. Am să prezint pe rând câte două, începând de azi. Va reamintesc că primele două cele mai votate cărți, vor ajunge în atenția editurilor.
Așa că hai să votăm. Eu mi-am ales deja favoritele, pe voi încă vă mai așteptăm să votați.
Primele două cărți cu care am să încep sunt:

Illumine (The Illumine Series, #1)  – Alivia Anders

În ultimele cinci luni Essallie Hanley a încercat să uite uciderea înfricoșătoare a prietenului său. Bântuită de coșmaruri pline de viață și halucinații ale venimentului petrecut, ea face tot ce-I stă în putere pentru a pretinde că este la fel de normală ca fetele din liceu.
Doar că Essallie este departe de a fi normală. Capabilă să evoce foc albastru și o siluetă a unor aripi strălucitoare  din corpul ei, ea caută singurul loc care îi mai conferă consolare, prima ei casă în Belfast, Maine.
Dar realizează curând că întoarcerea ei acasă este doar începutul unui lung și intortochiat drum ce o portă cât se poate  de departe de umanitate, alături de Kayden, demonul original, convocat pentru a o sacrifica. Incapabil să o atingă dar ciudat de curios, el i se alătură lui Essallie în căutarea ei de a afla ce anume este. Dar niciunul dintre ei nu este pregătit pentru secretele pe care au început să le dezvăluie, secrete ce o vor schimba pe Essallie și pe toți cei din jurul ei pentru totdeauna.

Graffiti Moon  – Cath Crowley

Lucy și cei mai bui prieteni ai săi se hotărăsc să iasă în oraș pentru o noapte plină de distracție pentru a sărbători terminarea liceului. Cu toate acestea, Lucy este în misiunea de a-l găsi pe Shadow, celebrul artist de graffiti, cu care simte că ar avea o conexiune prin arta lui. Chiar dacă nu are nici o idee cine este, ea simte că el este singurul care poate să o înțeleagă, și este hotărâtă să-l găsească.
Datorită prietenelor ei, ajunge să se întâlnească în oraș cu Ed, ceea ce este ciudat, deoarece au trecut ani de când nu a mai avut o întâlnire cu el, iar aceea s-a terminat cu nasul lui spart.
Deși este ultima persoană pe care și-ar dori să o vadă, Ed îi spune lui Lucy că știe unde să îl găsească pe Shadow.  Acesta o plimbă toată noaptea prin locuri în care Shadow își exprimă gândurile despre suferință, dezamăgire și tristețe într-un mod unic pe pereţii oraşului.

Dar singurul lucru pe care Lucy nu-l poate vedea se  află chiar în fața ei.

„Let me make it in time. Let me meet Shadow. The guy who paints in the dark. Paints birds trapped on brick walls and people lost in ghost forests. Paints guys with grass growing from their hearts and girls with buzzing lawn mowers.”

Dacă doriți să votați aceste două cărți, ambele le găsiți  la Gala#1-I pe Foreign Books Challenge

Anunțuri